ZGODBA O VESELI ŽELVI


To je zgodba o ljubezni do kvalitetne postrežbe in ljubezni do živali in narave. 

Upam, da boš del nje postal-a tudi ti. 

Ko mi kdorkoli le omeni plastično slamico, se mi v glavi vedno znova prikaže prizor trpeče želve, ki ima v nosu zataknjeno plastično slamico, in klešče, s katerimi ji to plastično slamico skušajo odstraniti. Nič prijetno. Pa mogoče zelo efektivno, ker se od takrat naprej bolj zavestno odločam s čim in kako bom pil svojo pijačo. 

Vse se je začelo še bolj resno, ko sem se podal v gostinske vode in odprl svoj (beach) bar. Z željo, da bi v ponudbi (trudimo se, da je res kvalitetna), imeli čim manj plastike, sva se s punco podala v boj za alternativo. 

Začela sva z bioplastičnimi slamicami, ki žal še vedno dajejo (neprijeten) občutek plastike, nadaljevala s papirnatimi, ki se res prehitro omehčajo, v letošnji sezoni (poletje 2019) smo se odločili za bambusove pralne slamice, ki pa so najpogosteje “dobile noge” in šle svojo pot, večkrat pa sem opazil, da jih ljudje niso uporabljali, ker so pralne. Ampak, ne odnehaš. Greš naprej. Ker gre za dom. In ta je samo en. Naklučje (morda celo usoda) naju je v tujini pripeljalo do slamic, ki so popolnoma naravne. 

Narejene so iz bambusovih vlaken, zaradi katerih so res obstojne (tudi temperatura od -20°C do 100°C jim ne uniči strukture), pa še brez okusa so. Po uporabi jih preprosto vržeš v (organske ali mešane) smeti, kjer se popolnoma razkrojijo.

Poleg vsega, je slamica res lepa. Brez umetnih barvil, popolnoma naravna. 

Na trgu so različne alternative plastičnim slamicam, a ta, je unikatna in je produkt, v katerega res verjamem. 

Želja, da slamice uvozimo v Slovenijo (tudi na Hrvaško) in jih predstavimo vsem, ki jim je mar, se mi je uresničila in postali smo ponosni ambasadorji naravi najbolj prijaznih slamic. Najboljše od vsega pa je, da jih sedaj lahko uporabljaš tudi ti. Pridruži se naši družini, v kateri želve ne trpijo, ponudba pa prav tako ne.

Ker naša želva, bo vedno vesela želva.

Odoo text and image block